Túraútvonalak

Best of Kehidakustány Terepsegway túra

01:30
 • Segway

Leírás

A 2021-ben a Kehidakustányi Turisztikai Egyesület munkaszervezete egy teljesen új szolgáltatással, várja a túrázás szerelmeseit a festői szépségű Zala völgyében. Túráinkat azoknak is ajánljuk, akik még soha nem próbálták ki a segwayezést, hisz az alaptúráinkon mindenkit szakképzett oktatók tanítanak meg a futurisztikus jármű használatára. A segway egy elektromos önegyensúlyozó jármű, amely által okozta élmény semmihez sem hasonlítható. Környezetbarát, kevés gyakorlás után is könnyen elsajátítható a kezelése, azonnali gyors sikerélményt jelent.

Info:

Résztvevők száma: 1- 6 fő

Életkor: 8- 99 év (8 éves kortól önállóan, testsúly min. 25kg!)

Igénybevehető: egész évben

Balesetbiztosítással: 999 Ft/ fő/ nap, a teljes túra árához kell kalkulálni!

Fontos! a segwayek maximális terhelhetősége: 120 kg.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Egyedi túra, időpont kérése esetén, felár ellenében+ 5.000 Ft VIP fizetendő.

Vendégeink két alap túra közül választhatnak, amelyek során megismerkedhetnek 20-30 percben az eszközzel, gyakorlás egy kiépített pályán.  Majd ezután részt vehetnek egy 60 perces túrán a Zala völgyében, Kehidakustány térségében.

 1. Best of Kehidakustány túra – A NAGYON KEZDŐK KEDVÉÉRT

20-30 perc gyakorlás, 40 perc túra, túravezetővel.

Túra kezdése: 10.00, 14.00, 16.00,

Túra ára: 9.999Ft/ fő + 999 Ft/ fő felelősség biztosítással.

A túra során minimális emelkedőket tartalmazó útvonalakon jutunk el Kehidakustány település épített örökségeihez.

Útvonal terv: Kehida Műv. Ház – Deák Kúria –Dr.  Kovács Lajos sétány – Kehida Termál fürdő – Mariska udvar, Tájház, Harangláb – Kehida Műv. Ház.


Helyszínek

 • Kehidakustány, Dr. Kovács Lajos sétány 1.

  Információs épület

  Építés alatt, ( 8784, Kehidakustány, Dr. Kovács Lajos sétány)

 • 8784 Kehidakustány, Kúria utca 3.

  Deák Ferenc Kúria és Múzeum

  Deák Ferenc ötéves korától, 1808-tól lakott Kehidán, a falu közepén, egy kis emelkedésen álló kúriában. A kehidai kúriát Hertelendy Gábor építette az 1740-es években. Hertelendy nem csak birtokosa volt a településnek, hanem feltámasztója is, hiszen a török időkben teljesen kihalt Kehidát ő építette újjá és népesítette be újra. Az L alaprajzú, földszintes épület közel kétszáz évig nagyobb átalakítás nélkül szolgálta urait. Ma látható, végleges formáját az 1920-as években végzett bővítéskor nyerte el a kúria. A Deák család úgy került kapcsolatba Kehidával, hogy Deák Gábor, Hertelendy Gábor egyetlen leányát, Hertelendy Annát vette feleségül. Amikor a házasságukat alig több mint tíz év múlva felbontották, Kehida az asszony tulajdonába került, Söjtör pedig Deák Gáboréba. A kehidai birtokot fiának sikerült visszaszereznie, úgy, hogy édesanyja adósságait átvállalta a birtok tulajdonjogáért cserébe. A Deák család tehát, 1803-ban tért vissza Kehidára. Deák Ferenc a kehidai kúriát 46 éven keresztül – 1808-tól 1854-ig – tekintette otthonának. Ezekben az években a reformkori Magyarország szinte valamennyi kiemelkedő személyisége járt Kehidán.  Ma a Deák Ferenc Kúria a “haza bölcsének” egykori lakhelye múzeumként és rendezvényházként működik.

 • 8784 Kehidakustány, Kossuth Lajos u. 62

  Kehida Termál Hotel ****

  A négycsillagos Kehida Termál Hotel különlegessége, hogy közös épületben található a Gyógy- és Élményfürdővel, így vendégeink akár fürdőköpenyben és papucsban is átsétálhatnak.

  A szállás díja természetesen teljes körű fürdőbelépőt is tartalmaz, mellyel ingyenesen igénybe veheti a Gyógyfürdő, az Élményfürdő, a Strandfürdő, a Szaunavilág és a Csemete Kuckó szolgáltatásait, illetve a kivételesen bőséges svédasztalos reggeli és vacsora büfénket.

  A bababarát szálloda

  A változatos élménymedencéink és strandunk miatt fürdőnk gyermekes családok közkedvelt úticéljává vált, melyet kiválóan kiegészítenek a hotel bababarát szolgáltatásai. Kiemelten gondoltunk a legapróbb vendégeinkre – kényelmüket etetőszékkel, babággyal, pelenkázóval, fürdetőkáddal, cumisüveggel, bébiétel melegítővel, zsámollyal, bilivel, WC szűkítővel, bébiőrrel, babakocsival biztosítjuk. Csemete Kuckónk a hét minden napján játékokkal, kézműves foglalkozásokkal várja a kicsiket.

   

 • 8786 Kehidakustány, Hunyadi János utca 19.

  Tájház

  A tájház épülete tömésfalu, 1900-ban épült, döngölt padlója ma is látható. A lakóház négyosztású, a konyhába belépve az utca felőli oldalon látható a tisztaszoba, az udvar felőli oldalon pedig a lakószoba, a kamra pedig külön bejáratú a lakóház utolsó helyiségeként, ahol a padlásfeljáró is található. Az épület folytatásában egykor kőből épült istálló és pajta is állt, de ennek már csak a romja látható, egyedül a kerekes kút helyreállítása történt meg. A konyhában található mászókéményes kemence üzemképes, aljában vízmelegítő katlan is látható, de csikótűzhellyel is rendelkeznek. A padláson egykori szabad kéménynek nincs nyoma, a ház már eredetileg is mászókéményesnek épülhetett. Az épületen jelentős átalakítás nem történt építése óta, csupán az elektromos áramot vezették be 1974-ben, csatornahálózattal pedig nem rendelkezik. Az épületet és a telket a Kehidakustányi Önkormányzat vásárolta meg 2012-ben a még benne található bútorokkal és használati tárgyakkal együtt, de a berendezést helyi gyűjtéssel is kiegészítették.

 • Kehidakustány, Dr. Kovács Lajos sétány 1.

  Információs épület

  Építés alatt, ( 8784, Kehidakustány, Dr. Kovács Lajos sétány)