Túraútvonalak

Ranger túra I. (Elektromos 4X4 Hisun Vector)

01:00
 • Egyéb

Leírás

Barangolás a vadregényes Zala völgyében.

Zala völgye egyik legnagyobb újdonsága a 100% -ban elektromos meghajtású összkerekes Ranger terepjáró, melyet rövid oktatás után önállóan vezethetnek a vendégeink.  A 1+1 személyes formabontó járgány Zala völgye legszebb vidékeire, területeire repíti el a résztvevőket, kalandos hangulatban, helyi szakképzett túravezetővel.

Info:

Szállítható személy: 1+1 fő

Életkor: 4 – 99 év

Igénybe vehető: április 01. – október 01. (szezonális)

Önállóan 16 éves kortól vezethető!

Balesetbiztosítással: 999 Ft/ fő/ nap

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Ranger túra – Négykeréken a Zala völgyében

(Kezdő túra a járművel barátkozóknak)

A túra során Kehidakustányt körül ölelő zalai dombság, szemet gyönyörködtető természeti adottságaihoz kalauzoljuk el az igazi kalandra vágyókat. Útjuk során lehetőségük nyílik megtapasztalni, egy speciálisan kialakított jármű segítségével a természet által alakított terepviszonyokat és megismerhetik a helyi nevezetességeinket. A túra minden esetben helyi, szakképzett túravezetővel vehető igénybe.

Túra erőssége: kezdő

Időtartalma: 1 óra

Túra kezdése: 10:00 óra, 15:00 óra

Egyedi túra időpont kérése esetén, felár ellenében+ 5.000 Ft. VIP fizetendő.

A túra ára: 9.999Ft/ fő (8 év alatt féláron)


Helyszínek

 • Kehidakustány, Dr. Kovács Lajos sétány 1.

  Információs épület

  Építés alatt, ( 8784, Kehidakustány, Dr. Kovács Lajos sétány)

 • 8784 Kehidakustány, Papucs-hegy 2.

  Papucs-hegyi Fénykereszt

  1. július 16-án, Kármel-hegyi Boldogasszony ünnepén az Úr Jézus Fernanda Navarro, Grenoble-ban lakó családanyának adott kinyilatkoztatása által indította el világszerte több ezer kereszt felállítását, általa pontosan megadott méretben (magassága: 7.38 m, egy vízszintes szár hossza: 1.23 m (2,46), mivel Krisztus keresztje a Golgota hegyén 738 m magasan állt.

  Ezen keresztek által előre hirdetem dicsőséges eljövetelemet…” „…Szent Anyám tiszteletére kívánom, hogy a kereszt a fehér és kék színt hordja magán…” „Mondom nektek, hogy Szent Anyám minden ilyen kereszt alatt ott fog állni, hogy a Golgotán megfeszített Fia keresztje alatt állt.” – „Minden kereszt áldás a Föld számára…Mindegyik a fundamentumáig az Ég által meg lesz áldva… Egyetlen kereszt helyét sem ember kereste ki, minden Istentől származik…”

  „Minden hely, ahol 7.38 m magas kereszt fel van állítva és a Dozulé-ban általam mondott imát imádkozzák, minden katasztrófától megmenekül… Minden kereszt, mint egy őrtorony őrködik felettetek. Mert az a város, amelyben e keresztemet felállítják, az ÉN oltalmam alatt áll. Imádkozzátok minden keresztem előtt naponta a dozulei imát abban a biztos tudatban, hogy ÉN ott vagyok…” „Ha az imát szívvel mondjátok, akkor sok kegyelmet kaptok minden ilyen kereszt előtt… Imádkozzatok együtt… Minden imát megáldok, melyet hittel imádkoztok e kereszt lábánál…Minden ima növeli a kereszt hatóerejét.”

  1. november 15-én II. János Pál pápa apostoli áldását adta mindazokra, akik e keresztet felállítják. Magyarországon 2002. november 1-jén állították fel az elsőt Debrecenben.

  Minden fénykeresztet úgy kell felállítani, hogy a két karja kelet-nyugat irányba mutasson. A kereszt csúcsa három ponton kék fénnyel van kivilágítva, amely a Szentháromságot, az alsó részén négy fehér pedig Jézust, mint az Ég és a Föld összekötőjét hirdeti.

  A fénykereszt, nem attól fénykereszt, hogy világít, vagy ki van világítva, hanem attól, hogy a Mindenható Isten világítja meg, árassza el kegyelmével, a hittel imádkozókat pedig ez a fény kíséri.

  A fénykeresztet nemcsak Kehidakustány lakóinak állítottuk, hanem az ide látogató vendégeknek is. Ez a jelkép Istenünk dicsőségét, szeretetét, a szenvedés ellenére is bennünket boldogítani akaró örömét hirdeti.

 • Kehidakustány, Dr. Kovács Lajos sétány 1.

  Információs épület

  Építés alatt, ( 8784, Kehidakustány, Dr. Kovács Lajos sétány)