Túraútvonalak

Breki -Terepsegway túra

01:30
 • Segway

Leírás

A 2021-ben a Kehidakustányi Turisztikai Egyesület munkaszervezete egy teljesen új szolgáltatással, várja a túrázás szerelmeseit a festői szépségű Zala völgyében. Túráinkat azoknak is ajánljuk, akik még soha nem próbálták ki a segwayezést, hisz az alaptúráinkon mindenkit szakképzett oktatók tanítanak meg a futurisztikus jármű használatára. A segway egy elektromos önegyensúlyozó jármű, amely által okozta élmény semmihez sem hasonlítható. Környezetbarát, kevés gyakorlás után is könnyen elsajátítható a kezelése, azonnali gyors sikerélményt jelent.

Info:

Résztvevők száma: 1- 6 fő

Életkor: 8- 99 év (8 éves kortól önállóan, testsúly min. 25kg!)

Igénybevehető: egész évben

Balesetbiztosítással: 999 Ft/ fő/ nap, a teljes túra árához kell kalkulálni!

Fontos! a segwayek maximális terhelhetősége: 120 kg.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Egyedi túra, időpont kérése esetén, felár ellenében+ 5.000 Ft VIP fizetendő.

Vendégeink két alap túra közül választhatnak, amelyek során megismerkedhetnek 20-30 percben az eszközzel, gyakorlás egy kiépített pályán.  Majd ezután részt vehetnek egy 60 perces túrán a Zala völgyében, Kehidakustány térségében.

 • Breki túra – KEZDŐK RÉSZÉRE

20-30 perc gyakorlás, 60 perc túra, túravezetővel.

Túra kezdése. 10.00, 14.00, 16.00,

Túra ára: 9.999Ft/ fő + 999 Ft/ fő felelősség biztosítással.

A túra során elkalandozunk a települést kettészelő folyó partjához a zalai ártérre, ahol megtekintjük az állat és növényvilágot. Majd egy kis pihenőt tartva hamar, a szelíd folyó egyetlen kehidakustányi vad vízi kőduzzasztójához folytatjuk utunkat. Végezetül pedig a település egyik legrégebb épített örökségét a kustányi Romtemplomhoz látogatunk el. A túra könnyen megterhelés nélkül teljesíthető mindenki számára.

Útvonal terv: Kehida Műv Ház – Zalai ártér 01. – Zala híd- Zalai ártér 02. – Romtemplom – Sportpálya utca – Kossuth Lajos utca-Kehida Műv Ház.


Helyszínek

 • Kehidakustány, Dr. Kovács Lajos sétány 1.

  Információs épület

  Építés alatt, ( 8784, Kehidakustány, Dr. Kovács Lajos sétány)

 • Kehidakustányi Romtemplom

  Kustányi Romtemplom

  A kustányi templom még romjaiban is méltóságot sugall. A gótikus templomrom a falu külterületén a zalaparti erdőben áll.  A hajdan két falu: Alsó-, vagy Egyházaskustány és Felsőkustány volt. Egyházaskustány plébániatemplomát a Zala folyó szigetén kb. a XII. században építették, első említése a 1256-ból való. Az utatások során számos új információ került elő, köztük Kustány 1019-es adózási emléke. Arról nem is beszélve, hogy a történelmi levelezések többször említik az Alsó-Kustányi búcsút, ami szintén kötődhetett az épülethez. Mindezek alapján feltételezhetjük, hogy a templom már ez idő tájt állt Ma már csak nyugati homlokzatának egy része, valamint az északi és a déli fal egy, egy kis szakasza áll. A nyugati homlokzat középtengelyében nyíl egykor a kapu, felette konzolpárról induló torony csonkja látható. Két oldalán csúcsíves vakívsor töredékekkel. A nyugati falon barokk és középkori boltozat maradványai vehetők ki.

 • Kehidakustány, Dr. Kovács Lajos sétány 1.

  Információs épület

  Építés alatt, ( 8784, Kehidakustány, Dr. Kovács Lajos sétány)