Helyek

Medvebor Zalai Borászat

Térképen megnézem

Leírás

Természetes borok

Borokat sokféleképpen lehet készíteni. A szőlő ültetésétől a palackozásig a szőlész-borász folytonosan döntéseket hoz. A  birtokon ezekben a döntésekben nagyon nagy könnyebbséget jelent, hogy minden szempontból a természetességet helyezik előtérbe, így bizonyos megoldások eleve fel sem merülnek a döntések során.

Ezért van az, hogy  a szőlőben nem használnak szintetikus műtrágyát és gyomirtó szereket, a szüret során kizárólag kézzel szedik a szőlőt, kíméletesen, hogy minél kevésbé törődjön a szállítás során, a pincében kénen kívül semmit nem adnak a musthoz és a borhoz, a tisztaság érdekében pedig palackozás előtt bentonittal derítik és kíméletesen szűrik a borokat.

Boraik így nem évről évre ugyanazt a laborban, tervezőasztalon kimért és élelmiszer-ipari üzemben előállított ízvilágot jelenítik meg, hanem minden évben az adott évjárat hatását, a kiváló termőhely adottságait tükrözik. Hisznek abban, hogy így izgalmasabb, különlegesebb és végső soron finomabb borok készülnek.

Nyitva tartás

Borászatuk elsősorban szőlészetként és borászatként üzemel, s bár szívesen fogadnak vendégeket, rendszeres nyitva tartásuk nincs, a szezonális munkák miatt előre egyeztetett időpontban tudják látogatókat fogadni. Megértésüket köszönik.

Szeretettel várják a nyári hónapokban nyitott hétvégéinken, melyek időpontjáról itt a honlapon és Facebook-oldalukon tájékozódhatnak.